Tijd voor Leven

Spijt van je Black Friday aankoop?

Voorkom dat je euforie omslaat in mineur

Binnenkort is het weer zover.
Dé dag waarop je kunt losgaan met alle kortingen die je om de oren vliegen, ‘Black Friday’.

Je neemt de gok om nog de laatste (dure) cadeau’s voor Sinterklaas in te slaan. Die komen nog wel op tijd. En ach, anders bewaar je het wel voor kerst, verjaardag of wat dan ook. Toch? Oh en kerstcadeau’s! Die kan je uiteraard nu ook veel goedkoper kopen.
En dan hebben we het nog niet over dat ene item wat je eigenlijk te duur vindt, maar nu met die korting ineens wel erg aantrekkelijk geprijsd is.

Black friday kent zijn oorsprong in Amerika

Al in 1869 komt voor het eerst de term ‘Black Friday’ voorbij. 24 september, de dag waarop de Amerikaanse economie destijds instortte, kreeg deze niet erg opbeurende naam mee. Nu kennen we Black Friday in een heel andere vorm. Rond 1980 kreeg de term Black Friday een positieve draai.

Deze dag, de dag na Thanksgiving, was voor mensen het startsein om de inkopen voor kerst te gaan doen. Vanaf deze dag draaiden Retailers winst en kwamen ze “in het zwart”. Vanaf 2015 raken wij steeds meer bekend met Black Friday, de dag waarop elk jaar meer ondernemers korting geven op hun producten.

Tips voor dit kortingsfestijn

Tips die kunnen voorkomen dat je ergens volgend jaar, of misschien zelfs over een paar weken al, spijt hebt van al die dingen die je hebt aangeschaft.

Die spullen die zo leuk leken en zo lekker goedkoop. Maar die nu ergens liggen te verstoffen omdat het toch tegenviel. Of die ene jas die toch niet zo lekker warm bleek (ja, die hangt bij mij ook in de kast), die je maar gaat proberen te verkopen op een tweedehands site.

Stel je zelf daarom vooraf de volgende vragen:

Stap niet in die valkuil van iets kopen waarvoor je eigenlijk helemaal geen ruimte hebt.

Of beter gezegd, levert het me iets op? Krijg ik door de aanschaf van dit artikel meer rust of tijd?

Prima! Maar wees dan wel streng naar jezelf en gooi het oude artikel weg. Nieuw erin, oud eruit!

Koop ik dit omdat ik het echt heel graag wil hebben? Of is het een “feel good” aankoop?

Niet zelden gebeurt het dat dit soort aanbiedingen in de weken vooraf eerst duurder worden gemaakt. Zo lijkt de korting heel leuk, maar per saldo levert het je echt niet zoveel meer op. Vergelijken loont in dit geval.

Als je na jezelf deze vragen gesteld te hebben nog steeds achter de door jou gewenste Black Friday deal staat, doen! Besluit je het niet te doen? Knap! Je hebt er serieus naar gekeken en bent tot de conclusie gekomen dat dit wellicht niet het goede moment is voor deze aankoop(en). Ben jij ook klaar met al die spullen en wil je dit graag eens aanpakken, maar weet je niet hoe? Wil je dit niet tijdelijk, maar structureel oplossen?
Dan heb ik ook een mooie Black Friday deal voor je (en nee, vraag 5 hoef je niet meer te stellen, dit is echt een mooie deal 😉).

Voor iedereen die vóór 5 december een intakegesprek boekt kost een dagdeel (3 uur) coaching geen € 160,- maar slechts € 125,-

 Meld jezelf aan via onderstaande knop en neem de stap om te investeren in ‘Tijd voor Leven’ . Heb je eerst nog vragen, dan mag je me natuurlijk altijd bellen.