Tijd voor Leven

Alles op een vaste plek

Alles altijd kwijt?

Net als ik heb jij ook vast wel eens met je jas aan en je tas al om je schouder, door het huis gerend. Op zoek naar die vermaledijde sleutels of portemonnee. Of allebei… Want je weet zéker dat je ze gisteren hier neer hebt gelegd. 100%.

Meer dan eens heb ook ik mijn sleutels teruggevonden op een plek waar je ze werkelijk nooit zou verwachten. Tot in de koelkast aan toe!

sleutels kwijt

Wil je hier mee afrekenen?

Ik noem nu de sleutels als voorbeeld, maar dit geld natuurlijk voor nog veel meer spullen waarvan jij, of een van je huisgenoten, zeker weet dat je ze op die plek hebt neergelegd. Vaak met het idee dat dit wel een handige plek is die je zeker niet vergeet. Of simpelweg door er niet bij na te denken. Met als resultaat… juist! Dat je het dus niet meer kunt vinden.

Tijd om hier voor eens en voor altijd mee af te rekenen. Hoe?

Door alles een vaste plek te geven!

EEn aantal voordelen hiervan zijn:

Je weet namelijk precies waar alles ligt. Als spullen geen vaste plek hebben gaan ze ‘zwerven’. Ze liggen door het hele huis, dan weer op je eetkamertafel en een dag later vind je ze in de keuken. Op het moment dat je ze nodig hebt weet je waarschijnlijk niet meer waar je zo voor het laatst hebt neergelegd.
Als je er zeker van kunt zijn dat hetgeen jij wilt gebruiken op de plek ligt waar je het verwacht, kun je ongestoord doorwerken. Niets zo vervelend als de la opendoen en misgrijpen, terwijl je net zo lekker bezig bent.
Als je vaak spullen kwijt bent, ben je snel geneigd het weer te kopen. Het gevolg kan zijn dat je misschien wel 4 rollen tape in huis hebt liggen terwijl je deze helemaal niet nodig hebt. Het scheelt dus uiteindelijk geld.
Het enige wat je hoeft te doen is de spullen elke keer weer terug op hun vaste plek leggen. En juist omdat het opruimen gemakkelijker gaat, ga je ervaren dat opruimen helemaal geen vervelend karwei hoeft te zijn.
Als je niet elke keer eerst de hele vloer hoeft te ontdoen van tassen, schoenen en andere spullen gaat het stofzuigen een stuk sneller. Ook het afstoffen van de kasten of de tafel neemt minder tijd in beslag als deze niet vol ligt met stapeltjes post, sleutels telefoons en andere spullen.

Begrijp me goed, je huis is geen showroom waar niets in het zicht mag liggen. In een huis moet geleefd, kunnen worden. Maar het levert je veel tijd op als je alles een vast plek geeft. Het kost je minder tijd om op te ruimen als je alles direct (terug) legt waar het hoort en het bespaart je een hoop ergernis.

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel simpel, maar hoe pas je dit nu toe?

Ga na waar je hetgeen jij een vaste plek wilt geven het meest gebruikt. De sleutels bijvoorbeeld, berg je in de buurt bij de deur op. Maak of koop een rekje waar ze aan kunnen hangen en hang dit op een makkelijk bereikbare plek. Of gebruik een schaal of kistje op het tafeltje in de gang hiervoor. Zo is het bij thuiskomst makkelijk om je sleutels direct op te ruimen en als je weggaat liggen of hangen ze voor het grijpen.
Deze methode kun je toepassen bij alles waar jij een vaste plek voor wilt creëren.

Wil je dit ook, maar zie je het niet zitten om dit zelf te doen?
Ik kan je hierbij helpen.

Meld jezelf aan via onderstaande knop en neem de stap om te investeren in ‘Tijd voor Leven’. Heb je eerst nog vragen, dan mag je me natuurlijk altijd bellen.